AKADEMIA LIDERÓW – NIE TYLKO DLA ŚWIEŻO UPIECZONYCH
nsw-5g3e3zpjeuz9o1ij0b6mi1dj4lfmg2b1hisyh3g2lqzqe-k3efbz4s9bh4z205w-rbkfx3qeuapqrfuljj28fg6d6sa5p1lhmdw5fylqx4j30b4hs57-tykgqhz9koa5
2963
page-template-default,page,page-id-2963,bridge-core-2.5.9,tribe-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

TWÓJ DOBRY PRZEPIS NA DZIAŁANIE

inspiracje, team building, warsztaty, integracja
nie tylko dla świeżo upieczonych

4 DNI, KTÓRE DADZĄ CI NOWĄ MOTYWACJĘ I NARZĘDZIA DO DALSZEGO DZIAŁANIA W SWOIM ZESPOLE

termin: 12-15.11.2015 (czwartek – niedziela)
miejsce: Ośrodek AZS Wilkasy, ul. Niegocińska 5
organizator: AZS Środowisko Warszawa

KTO MOŻE WZIĄĆ UDZIAŁ W AKADEMII?

W szkoleniu mogą wziąć udział maksymalnie 2 osoby reprezentujące Klub AZS. Liczba miejsc jest ograniczona. O przyjęciu zgłoszenia decyduje kolejność wpłynięcia (a także liczba osób z jednego klubu / środowiska)

KOSZTY UDZIAŁU

Koszty związane z pobytem i organizacją szkolenia (zakwaterowanie, wyżywienie, program szkolenia) od obiadu w dniu 12 listopada (czwartek), do śniadania w dniu 15 listopada (niedziela) częściowo pokrywa AZS. Każdy uczestnik szkolenia (dot. Klubów ze Środowisk AZS Warszawa, Olsztyn, Łódź, Białystok) zobowiązany jest do wpłacenia w dniu przyjazdu, w recepcji 100 PLN na pokrycie częściowych kosztów pobytu i organizacji. Dojazd na miejsce we własnym zakresie lub w gestii Waszego Klubu AZS / Środowiska AZS. Przewidujemy również udział osób z Klubów AZS z innych środowisk AZS z tą różnicą, że koszt udziału takich osób to 250 PLN / osobę.

ZGŁOSZENIA

Zgłoszenia do udziału w szkoleniu przyjmowane są wyłącznie za pośrednictwem formularza internetowego. Termin zgłoszeń: do 5 listopada 2015 (czwartek)

W PROGRAMIE AKADEMII:

I. AZS od kuchni – podstawowe zasady funkcjonowania organizacji
II. Gdzie kucharek sześć… – Team Building
III. Dobre przepisy – prezentacje przykładowych wydarzeń AZS
IV. Od śniadania do kolacji – zasady organizacji imprezy sportowej
V. Kuchenne rewolucje i kiełbasa wyborcza – przygotowanie do kampanii wyborczej w klubie AZS
VI. Kuchnia TV –  warsztaty z wystąpień publicznych oraz występu przed kamerą
VII. Kaczka dziennikarska – jak informować na gorąco i nie dopiec mediom
VIII. Sprawdzone przyprawy – narzędzia promocji wydarzeń
IX. Z innej beczki – spotkania z prowadzącymi kluby sportowe i rekreacyjne
X. Dwa ognie i dwie pieczenie na jednym ogniu – zajęcia sportowe i integracyjne

PROGRAM

CZWARTEK

do 14.00 przyjazd, rejestracja, zakwaterowanie
14.00 obiad
15.30 Spotkanie plenarne, powitanie, omówienie programu Akademii
16.00 Prezentacja uczestników
17.00 Wstęp do AZS – o tym co obecnie gotujemy – Dariusz Piekut
19.00 Kolacja
20.00 Rozgrywki sportowe
22.00 Integracja

PIĄTEK

9.00 Śniadanie
9.30 Wstęp do panelu AZS
9.45 Akademickie Mistrzostwa Warszawy i Mazowsza – Andrzej Burzyński
10.30 Akademickie Mistrzostwa Polski – Robert Krebok
11.30 Od AMP do AMŚ – Przemysław Jagielski
12.30 Formalno-prawne aspekty funkcjonowania AZS – Bartłomiej Korpak
13.15 Sport Studentów Niepełnosprawnych – Bogusław Gałązka
14.00 Obiad
14.30 Kuchnia TV wprowadzenie – Anna Butrym
15.30 Warsztaty Team Building / Kuchnia TV – Maciej Chudkiewicz / Anna Butrym – zajęcia w grupach
19.00 Kolacja
20.00 Rozgrywki sportowe
22.00 Integracja

SOBOTA

9.00 Śniadanie
9.30 Team Building / Kuchnia TV – Maciej Chudkiewicz / Anna Butrym – zajęcia w grupach
12.00 Organizacja typowej imprezy sportowej – Dariusz Piekut
13.00 Na gorąco Test Coopera dla Wszystkich i Varsoviada – Rafał Jachimiak
14.00 Obiad
15.00 Przyprawy społecznościowe – Facebook, Twitter, Instagram – Mariusz Walczak
16.30 Kaczka dziennikarska – o współpracy z mediami – Grzegorz Cendrowski
19.00 Kolacja
20.00 Wybory w KU AZS Wilkasy – symulacja wyborów w Klubie
22.00 Integracja

NIEDZIELA

9.00 Śniadanie
9.30 Podsumowanie Akademii – Maciej Chudkiewicz, Mariusz Walczak
11.30 Zakończenie, wykwaterowanie
12.00 Wcześniejszy obiad, wyjazd z Ośrodka

NASI KUCHARZE

anna_butrym

Praca z publicznością i kamerą to mój żywioł. Na scenie staję właściwie od zawsze, i to w niejednej roli: skrzypka, tłumacza, trenera biznesu i konferansjera, i niezmiennie czerpię ogromną radość z kontaktu z moimi słuchaczami. Na naszym spotkaniu chcę Wam pokazać, że wystąpienia publiczne mają wiele wspólnego z uprawianiem sportu: świadomość celu i dobry plan treningowy pomogą nawet tym, którzy na scenie czy przed kamerą stawać (jeszcze) nie lubią. Porozmawiamy o tym, jak poradzić sobie z tremą i świadomie operować swoim wizerunkiem publicznym. Przekonacie się, że kluczem do sukcesu jest eksponowanie naturalnych predyspozycji, a każdy może nauczyć się mówić tak, by inni słuchali go z przyjemnością. Do zobaczenia w „Kuchni TV”!

ANNA BUTRYM

Kuchnia TV
darekp

Na spotkaniu rozgrzać emocje, dodać nowe pomysły w ziarnach, chwilę pofantazjować, mieszając (w głowach). Dodać pokrojone w grubą kostkę opowieści o Wilkasach, AMP-ach, Solinie, Varsoviadzie, Wintercupie oraz drobno posiekaną relację z obozów sylwestrowych. Całość podlać wspomnieniami z wyjazdów narciarskich. Tak zamarynowane towarzystwo odstawić na chwilę, nie pozwalając by wystygło, a następnie rzucić na stół nowy pomysł...
Od wielu lat tworzę przepisy na AZS-owski stół. Te przysmaki szykujemy razem z najlepszym zespołem kuchAZSy. Już niebawem odkryję przed wami tajniki naszej kuchni, i dotychczas sprawdzonych przepisów. Liczę na to, że wspólnie stworzymy przepis na wyjątkowo pikantny gulAZS.

DARIUSZ PIEKUT

AZS od kuchni
endriu

W moim Menu ``Akademickie Mistrzostwa Warszawy i Mazowsza`` znajdziecie aż 24 dania. Jedne z nich serwujemy przez prawie cały rok akademicki, inne są daniami sezonowymi. Każde z nich wymaga innych składników, zespołu kucharzy i czasu na przygotowanie. Każde z nich ma inny smak i na każde jest inny przepis. Postaram się Wam przybliżyć jak nadać im odpowiedni smak i jak ich nie przesolić, tudzież nie popieprzyć. Będzie - jak zawsze w Wilkasach - wyśmienicie!

Andrzej Burzyński

Na gorąco o AMWiM
Processed with VSCOcam with a5 preset

W życiu jak w zupie. Czasem wszystko może się popieprzyć. Czasem zmiany przychodzą samoistnie. Czasem nie są to zmiany, których chcemy. Czasem do dobrej zmiany potrzeba impulsu. A ja jestem tym impulsem.
Jestem trenerem grupowym i coachem. Oprócz wielu innych obszarów działalności zajmuję się także wspieraniem ludzi w lepszej, wydajniejszej i dającej więcej frajdy pracy na rzecz osiągania wyznaczonych celów.
Już w listopadzie będziemy gotować się we własnym sosie doprawionym procesem grupowym w ramach warsztatów teambuilding. Posmakujemy skutecznych metod komunikacji, prezentacji, otwartości i pewności siebie. Ci zaś, którzy już smakowali tych metod, będą mogli poprosić o drugie danie.

MACIEJ CHUDKIEWICZ

Gdzie kucharek sześć...
rafal_batman

AZS jest nieodłącznym elementem mojego życia. Niepowtarzalna Atmosfera, Zabawa, a to wszystko połączone ze Sportem daje mi energię, chęci do działania, poznawania nowych ludzi i motywacji do realizacji planów. I tym właśnie chciałbym Was zarazić.
Nie będę odgrzewał starego kotleta. Tym razem daniem głównym będzie Varsoviada. Wykorzystamy kilka dobrze wszystkim znanych składników i sprawdzonych receptur. Mam nadzieję, że znajdziecie w nich swój przepis na sukces.

RAFAŁ JACHIMIAK

Dobre przepisy
mariusz_kawa

Na szczęście dla was - i dla mnie - nic nie będę musiał gotować. Nie oznacza to jednak, że niczym nie będę częstował. Chwilami będzie to kawa na ławę.

Wiele czasu spędzam zawodowo w mediach społecznościowych. Podpatruję, publikuję, reklamuję, sprawdzam statystyki, doradzam, odradzam. To jeden ze światów, który postaram się przybliżyć z być może nie do końca znanej wam strony.

Drugi, będzie związany z projektami i budowaniem prawdziwych relacji. Będę miał także przyjemność powiedzieć kilka dobrych słów na temat wszystkich zaproszonych kucharzy.

Smacznego pobytu w Wilkasach!

MARIUSZ WALCZAK

Sprawdzone przyprawy
grzegorz

Nie jestem ani Magdą Gessler, ani Karolem Okrasą, ani tym bardziej Robertem Makłowiczem. I mimo, że to ich znacie z telewizyjnych ekranów, to prawdziwe tajniki dziennikarskiej kuchni przedstawię Wam ja. Całe swoje życie zawodowe spędziłem w telewizji przechodząc wszystkie szczeble od stażysty do osoby stojącej na czele stacji. Dobra komunikacja, a co za tym idzie pomysłowość i dobra praca z mediami są niezbędne do tego by wasza praca nie poszła w komin. W pracy z mediami powinno być szybko, z pomysłem i często pikantnie. To najlepszy przepis na to, by wasza kuchnia stała się popularna nie tylko wśród garstki najbliższych znajomych. Do zobaczenia.

GRZEGORZ CENDROWSKI

Kaczka dziennikarska
maruda

Pora na deser! Mam nadzieję że dotychczasowe przedstawione dania rozbudziły tylko Wasze apetyty na więcej. Jeśli chcecie poczuć prawdziwy smak i aromat jaki niesie ze sobą organizacja Akademickich Mistrzostw Polski, jeśli chcecie zobaczyć czym się je międzynarodowe imprezy rangi Akademickich Mistrzostw Świata - to nie możecie przegapić tego deseru. Przy okazji postaram się o lekka nutę pikanterii związanej z moim codziennym chlebem powszednim w Klubie Uczelnianym AZS Politechniki Łódzkiej okraszonym działalnością w gremiach władz i komisji Zarządu Głównego AZS. Mam nadzieję że uda mi się osłodzić Wam piątkowe popołudnie.

PRZEMYSŁAW JAGIELSKI

Deser od AMP do AMŚ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wymiar tego kucharzenia trudny jest do opisania, jedni poprzestają na prostym „pichceniu” dla siebie i dla najbliższych kolegów, inni prowadza otwarte powszechne „gotowanie” dla społeczności swojej uczelni, a niektórzy karmią środowisko akademickie w danym mieście, albo wręcz w całym kraju. Nasz AZS gotuje według podobnych przepisów od ponad 107 lat, stworzone procedury sprawdzają się niezależnie od czasów, ustroju i sytuacji gospodarczej. O tym będziemy rozmawiać w Wilkasach. Kuchni mamy tyle ile uczelni i ile miast, ale podstawy gotowania ciągle są te same. Produkty też powinny być sprawdzone, nie mówiąc o przyprawach i innych atrakcjach.

BARTŁOMIEJ KORPAK

Podstawy formalne